Röstbehandling: Röst i tal och sång

Känner du dig hes? Tappar du rösten ofta? Då behöver du få röstbehandling. Kontakta ditt försäkringsbolag som hjälper dig med remiss till privat Öron-näsa-halsspecialist. Läkaren undersöker din hals och stämband, ofta med stroboskopisk undersökning av stämbandens utseende och rörlighet. Detta för att undersöka om stämbanden är normalt ljusa och fina med god rörlighet, eller om det kan finnas stämbandsknutor eller andra åkommor som påverkar stämbandens förmåga att sluta tätt. Be läkaren ge dig din remiss i handen och ta med den till besöket här. Vid förstabesöket här spelar jag in din röst och analyserar hur den låter; röstläge, röststyrka och klang. Inspelningen ger mig den information jag behöver för att lägga upp din röstbehandling. PÅ 8 -10 gångers behandling har du fått en bra funktionell röst och de tillämpningsövningar som gör att rösten fungerar bra i vardagen. Återbesök hos Öron-näsa-halsspecialisten 8-10 veckor efter avslutad behandling rekommenderas. 

Eller känns det som en klump i halsen? Då kan du ha Globus. Ibland kallas det rösttrötthet, fonasteni. Det är en känsla som om du skulle ha en kokt potatis i halsen, som är svår att svälja ner. Ofta beror tillståndet på spänningar i hals, nacke och axlar. Hos Öron-näsa-halsspecialisten ses då helt friska och jämna stämband trots besvären. Den behandling som hjälper är röstbehandling hos logopeden. Här kombinerar jag olika manövertekniker för att minska spänningarna och vidga halsens förmåga till effektivt luftflöde. På 8 gånger är dina besvär ett minne blott. Boka din tid på bokadirekt 

Vill du få hjälp med en bättre röstteknik i tal och sång? Du kanske vill ägna dig åt en karriär inom sång och teater, eller som föredragshållare, entertainer? Eller en körsångare som vill utveckla din röst? Då behöver du en bra hållbar röst för din professionella utveckling. Här jobbar vi med både grundläggande röstövningar och sångteknik. Register, frasering och olika stilar, genrer.  Vi lägger upp behandlingen utifrån dina behov. På 6-8 gångers behandling har du oftast en bra röst.  Boka din tid på Bokadirekt.

Vill du komma på remiss från den offentliga vården? Mottagningen ger offentligt finansierade konsultuppdrag för de landsting/regioner och kommuner som upphandlar direktvård via LOU, kökortning  behandlingar eller via logopedmottagningar i samverkan anslutna till Vårdval logopedi, Region Stockholm. Du behöver remiss, och den röstvård som ges följer strikt hemlandstingets policy och regelverk. Det kan ta lång tid att få remiss.