Wästlunds logopedmottagning är en GDPR-säkrad mottagning   för din och min säkerhet på nätet.


Integritetspolicy för Wästlunds logopedmottagning Stockholm/Karlstad

Du ska känna dig trygg hos oss som kund. Därför följer vi de tekniska och organisatoriska åtgärder som behövs för att skydda dina personuppgifter och att säkerställa att behandlingen görs enligt gällande dataskyddslagstiftning och och patientdatalagen, policies och rutiner för hantering av dina personuppgifter. 
 Vi har även ett dataskyddsombud som kontrollerar att vi följer gällande dataskyddslagstiftning för din trygghet som kund att vi hanterar dina personuppgifter på rätt sätt. Wästlunds logopedmottagning har personuppgiftsansvarig. Vi har upprättat personuppgiftsbiträdesavtal med våra berörda parter. 

Hemsidor: 
Våra hemsidor är säkrade med https:// kryptering. https://www.prosodi.se och http//: www.primärvårdslogopeden.se. Ändå ber vi er att vara ordentliga med att inte maila känsliga personuppgifter via mail info@prosodi.se. Om så sker är det på ditt ansvar som kund. Vi läser och raderar sedan inkommande mail som innehåller personuppgifter och är relevant för vår verksamhet. Vi gallrar övrig e-post månadsvis och  hanterar inga maillistor och gör inga massutskick.

SMS Signal

Att skicka SMS för bokning och avbokning av tider och annat är smidigt både för dig och mig. För säker krypterad SMS kommunikation ber jag dig ladda ner Signal, som är en GDPR-säkrad krypterad sms-tjänst. Detta av omsorg om dig. När du skickar SMS utan att ha laddat ner Signal kommer jag att skicka en länk per svarsmail. Det kommer i en länk från 070-3396508 när du skickat sms. Klicka på länken för nerladdning av Signal så är sms trafiken skyddad mellan oss.  Signal är helt gratis. 

Digital plattform Wire

Vi använder oss enbart av den GDPR-säkrade plattformen Wire, inte Skype eller Snapchat. För säker Digitalvård ber jag dig därför att ladda ner Wire. Den plattformen ger möjligheter både till Digitala vårdbesök per videosamtal, chatt och att skicka dokument. Den en - till en krypterade Wire plattformen gör det också möjligt att hantera känsligt material med personuppgifter. Se vår lathund hur du laddar ner Wire. 

Bokningssidorna Bokadirekt och Bokadoktorn

Både bokningssidan Bokadirekt för dig som bokar privatvård direkt och Bokadoktorn för tidsbokning via ditt försäkringsbolag är GDPR säkrade. Vi begär bara de personuppgifter som är nödvändiga för att din bokning ska fungera. Det gäller personnummer mailadress och övriga uppgifter som behövs för bokning via Klarna eller registrering via Boka Doktorn och Venturijournal. Se vår lathund hur du bokar tid på Bokadirekt

Sammanhållen journalföring

Vi har sammanhållen journalföring och gör vissa uppgifter i din patientjournal tillgängliga för andra vårdgivare via TakeCare.  Det innebär att viktig medicinsk information om dig finns åtkomlig oavsett var du söker vård. Vi läser inte din journal från övriga vårdgivare utan ditt medgivande. Det är du som bestämmer om din journal ska vara tillgänglig för andra vårdgivare eller inte. 

Läs mer om GDPR på Datainspektionens hemsida. 

Med vänlig hälsning

Helena Forne-Wästlund, verksamhetschef
Wästlunds logopedmottagning Stockholm/Karlstad